28 Kasım 2014 Cuma

Backlink nedir ve Hacklink'in Maddeli anlatımı

Backlink vs hacklink nedir
Backlink vs hacklink nedir
Bugün ki yazımda hacklink olayına madde, madde deginmek istiyorum, öncelikle biraz hatırlayalım hacklink neydi ? neye deniyor du bu hacklink yeniyor mu içiliyor mu ?  Hacklink kelimesi backlink  kavramından gelmektedir ve  Hacklink Nedir ?  sayfamda siz takipçilerimin konuyu alayabilecegi  en iyi şekilde yazdm. Backlink teriminin genel anlamına web ortamı çerçevesinde baktıgımızda "geri baglantı"  "referans linki" veya daha anlaşılır bir şekilde  "bir sitenin farklı bir siteye, yayınladıgı içeriğinde veya sayfanın bütününde görünecek şekilde verilen linklerdir" sözlük anlamları ve açıklamalardan anlayacagınız gibi hacklink terimide backlink terimi ile hemen hemen aynıdır ve google arama motoru,  yahoo, bing ve yandex arama motorlarının mantıgında baktıgınızda web sitelerinin hedef kelimelerde arama motorlarında üst sıralara gelmesi için webmasterler tarafından kullanılan önemli faktörlerden biridir hacklink.
Backlink kavramı : Bir siteden sizin sitenize baglantı linki verilme olayına backlink diyoruz, backlink konusu kapsamlı bir konudur ve bir çok çeşidi bulunmaktadır.
Hacklink kavramı : Hacker olarak tabir edilen kişiler ( yani bizlerin ) tarafından hedef sitenin yönetim bilgilerinin ele geçirilerek, hedef site yöneticilerinin haberi olmadan bir takım gizli kod ve site arka font renklerinde ekledigimiz linklerdir.
Kısaca hacklink olayında ne anlıyoruz.
1.) Hedef site üzerinde Hack girişimleri başarılı oldugunda elde edilmiş linklerdir.
2.) Linkler eklenirken hedef site sahiplerinin haberi olmaz ve site kullanıcıları ve yöneticilerinin eklenen linkleri farkedemiyecegi şekilde eklenir.
3.) Sitelerinizin arama motoru sonuçlarında kısa sürede  hedef kelimelerinizde üst sıralara yükselmelerini saglar.
Hacklink'in Yararları nelerdir, size ne gibi avantajllar saglar.
1.) Hacklink alımı yapılan siteler her bakımdan kaliteli oldugukları için siteleriniz arama motorları gözünde degerlenir.
2.)  Kısa sürede arama motoru sonuçlarında yükselmek istediginiz kelimelerde siteniz üst sıralara gelir
3.) Birinci ve ikinci maddeye baglı olarak  sitenizin ziyaretçi trafiginde artış olur.
4.) Sitelerinizdeki ziyaretçi artışı ile birlikte reklam gelirleriniz veya e-ticaret sektöründeki siteler için satışlar artar.
5.) Her bakımdan iyi durumda olan sitelerden uygun fiyatlarla alacagınız linkler ile arama motorları gözünde sitelerinizin degeri artırmak.

0 yorum :

Yorum Gönder